محیط کشت | خرید محیط کشت | فروش محیط کشت | ارزان | اصل | اورجینال | 09357007743
محیط کشت (خرید محیط کشت – فروش محیط کشت) :
سفیر آزما کیان، واردکننده و مرکز فروش محیط کشت می باشد. جهت استعلام قیمت و خرید محیط کشت، با شماره 02166074277 تماس بگیرید.
محیط کشت : محیطی است که سلول را تحت شرایط کنترل شده و خارج از محیط طبیعی خود رشد می دهیم.
به طور کلی این محیط شامل یک پلیت یا ظرف مناسب با یک بستر است که مواد مغذی ضروری (اسید های آمینه ، کربوهیدرات ها، ویتامین ها)، عامل رشد، هورمون ها، گازها (O2،Co2) و محیط فیزیو شیمیایی (PH،بافر فشار اسمزی،دما) را تنظیم می کند.
اکثر سلول ها برای رشد نیاز به بستر مصنوعی دارند که میتوان با استفاده از محیط های کشت مناسب به طور نامحدود سلول را کشت داد و از آنها برای موارد صنعتی، دارویی،تحقیقاتی و…. استفاده کرد.
مقدمه؛ معرفی محیط کشت
محیط کشت (Growth medium) محیط دارای مایع یا ژل می باشد که به منظور رشد دادن میکروبها، یاختهها یا حتی گیاهان کوچک مورد استفاده قرار میگیرد.
محیطهای کشت به طور کلی شامل دو دسته هستند:
محیط کشت سلولی(cell culture): که در آن از یاختههای ویژهای استفاده مینمایند که از گیاهان و حیوانها به دست آمدهاند.
کشت میکروبیولوژی (microbiological culture): که به ویژه به منظور رشد دادن میکروبها (شامل باکتری ها، قارچ ها و …) استفاده میگردد، از رایج ترین انواع کشت میکروبیولوژی میتوان به نوترینت آگار و نوترینت براث اشاره نمود.
حال اگر بخواهیم بیشتر وارد جزئیات شویم، می توان محیط های کشت را از نظر ترکیب شیمیایی و دارا بودن مواد غذائی یا مواد باز دارنده به این صورت نیز دسته بندی کرد که محقق باید با توجه به پروژه خود یکی از آن ها را انتخاب کند.
جهت خرید محیط کشت با ما تماس بگیرید | سفیرآزماکیان، مرجع فروش محیط کشت 02166074277
۱– محیط کشت انتخابی (Selective) :
این محیط ها برای جدا کردن یک یا دسته هاایی از میکروارگانیسمها بکار میروند و به علت دارا بودن مواد بازدارنده، از رشد میکروارگانیسمهای ناخواسته جلوگیری میکنند. مانند محیط برد بارکر جهت جدا کردن استافیلوکوکوس اورئوس و یا محیط S.S برای سالمونلا و شیگلاو یا محیط دارای نمکهای صفراوی برای جدا کردن کلی فرمها.
این محیط ها برای رشد باکتری های مطلوب بهینه شده اند. در این محیط ها تنها باکتری های مورد نظر رشد می یابند. برای مثال اگر یک ارگانیزم به آنتی بیوتیک خاصی مثل آمپی سیلین یا تتراسیکلین مقاوم باشد میتوان این آنتی بیوتیک را به محیط کشت اضافه نمود، در این صورت سایر سلول های حساس به این آنتی بیوتیک قادر به رشد نخواهند بود.
سفیرآزماکیان، مرجع فروش محیط کشت | با ما تماس بگیرید 02166074277
۲– محیطهای کشت غنی کننده (Enrichment) :
این محیط ها معمولا در مواردی به کار میروند که تعداد میکروارگانیسم مورد جستجو در نمونه غذائی کم بوده و یا به علت وجود زیاد میکروارگانیسمهای دیگر جدا کردن آن با اشکال مواجه است.
این محیط ها با ترکیب خاص خود از نظر pH و مواد غذائی امکان رشد برای میکروارگانیسم مورد نظر را فراهم می کند، مانند محیط گوشت پخته برای جدا کردن استافیلوکوکوس اورئوس. این محیط شامل نیازهای غذایی پیچیده مورد نیاز برای رشد میکروارگانیزم می باشد .
بنا بر تعریف دیگر اگر به محیط کشت کامل موادی نظیر خون یا سرم به میزان ۵ یا ۱۰ درصد اضافه کنیم محیط کشت غنی بدست می آید که میتوان به محیط کشت بلاد اگار و محیط کشت شکلات اگار اشاره نمود.
فروش محیط کشت 02166074277
۳– محیط های کشت افتراتی (جدا کننده) (Differential)
محیط هایی هستند که میکروارگانیسمهای مختلف در آن ویژگیهای خاص خود را نشان میدهند، مانند محیط های خون دار که در آن نمونه های همولیتیک و غیر همولیتیک از هم جدا می شوند و محیط مک کانکی آگار که در آن کلی فرمهای تخمیر کننده لاکتوز پرگنه های قرمز می دهند . در حالی که باکتریهای رودهای که قادر به تخمیر لاکتوز نیستند مانند سالمونلا پرگنه های بی رنگ به وجود می آورند.
مک کانکی آگار نوعی محیط افتراقی جامد برای متمایز کردن جمعیت زیادی ازمیکروبها است. این محیط اهمیت کاربردی زیادی در شناسایی تخمیرکننده های لاکتوز، پاتوژن های روده ای گرم منفی و جلوگیری ازرشد باکتریهای گرم مثبت دارد.
ایوزین متیلن بلو آکار نوعی محیط کشت افتراقی است که برای تشخیص و جداسازی باکتری های میله ای روده ای کرم منفی استفاده می شود. همجنین ایوزین متیلن بلو آکار مانع از رشد باکتری های کرم مثبت می شود. مبنای افتراق در این محیط بکارکیری دو رنک شاخص یعنی ایوزین و متیلن بلو‘است که متمایزکننده تخمیرکننده های لاکتوز ازارکانیسمهای فاقد توانایی تخمیر لاکتوز می باشد. در این محیط باکتری های تخمیر کننده لاکتوز دارای کلنی هایی با مرکز تیره هاشیه ای شفاف خواهند بود در حالیکه ارکانیسم هایی که نمیتوانند لاکتوز را تخمیرکنند کلنی های کاملا بی رنگ خواهند داشت.
۴– فروش محیط کشت کامل یا عمومی :
مانند محیط کشت نوترینت اگار (nutrient agar) یا نوترینت براث(nutrient broth) و این محیط ها حاوی کلیه مواد لازم برای رشد باکتری ها هستند و فاقد مواد ضد میکروبی اند.
۵– محیط کشت اختصاصی:
در این محیط فقط یکسری باکتری های خاص می توانند رشد کنند و از رشد باکتریهای دیگر جلوگیری می شود.
مانند محیط کشت مانیتول اگار که استاف اورئوس بیماریزا در ان رشد می کند و یا محیط کشت سالمونلا- شیگلا که برای جدا سازی باکتریهای فوق از انترو باکتریاسه به کار می رود.
استاف (stoph) شامل:
۱- چاپمن استون اگار(c.s.a)
۲- مانیتول سالت اگار(m.s.a)
۳- برد پارکر
۶–محیط کشت انتقالی:
برای جلوگیری از ازبین رفتن مقداری از میکرو ارگانیسم های موجود در نمونه ای که مدتی طول میکشد تا از محل گرفتن نمونه به ازمایشگاه برسد بکار می رود مثل محیط استوارت(stuart)
جهت آشنایی بیشتر با محیط های کشت و انواع آن به مطلب “راهنمای خرید محیط کشت و انواع آن” مراجعه کنید.
مرجع فروش کیت آزمایشگاهی
سفیر آزما کیان، مرجع فروش محیط کشت 02166074277
آگار |
آسپارژین براث |
آزاید دکستروز براث |
ATP Agar |
ATP Broth |
B12 اینوکالوم براث |
B12 کالچر آگار |
B12 |
آمیزترانسپورت |
اسید براث |
بایل اسکولین آگار |
بیف اکستراکت آگار |
بیف اکستراکت پودر |
بیرد پارکر آگار |
باسیلیوس سیریوس آگار |
بریلیانتگرین آگار مودیفاید |
برین هارت اینفیوژن براث |
برین هارت اینفیوژن آگار |
بلاد آگار |
بیسموت سولفیت آگار |
بروموکروزول پارپل آزاید براث |
بروسلا براث |
بروسلا براث |
بروسلا آگار |
بریلیانت گرین بایل براث |
کلرامفنیکلیست گلوکز آگار |
چاپمن استون آگار |
سیتریماید آگار |
کری بلیر مدیوم |
کامپیلو باکتر آگار |
Dnase Test Agar |
C.L.E.D Agar |
Czapekdox Agar |
کوکد میت |
کالومبیا بلاد آگار |
DTM Medium |
دکستروز آگار |
دیوکسی کولات سیترات آگار |
دیوکسی کولات لاکتوز |
دیوکسی کولات آگار |
Eugonic LT |
اندو آگار |
EMB Agar |
ای سی براث |
دکستروز تریپتون براث |
KF Streptococcal Agar |
هکتون اینتریک آگار |
ژیولیتی کانتونی براث |
ژلاتین باکتریولوژیکال |
فلوید تیو گلی کولات مدیوم |
لوری سولفات براث |
MRS Broth |
MRS Agar |
لاکتوز براث فلوید |
کلینگر آیرون آگار |
لایزین آیرون آگار |
لایزین دی کربوکسیلاز براث |
لیور براث |
لیتموس میلک |
لیستریا سلکتیو آگار |
LB Broth |
لوریا برتانی براث |
لایزین مدیوم |
لوانشتاین جانسون مدیوم |
لوفلر سرم مدیوم |
مالاشیت گرین براث |
مک کانکی براث |
مک کانکی آگار |
MR-VP Agar |
لیور براث |
مانیتول سالت آگار |
مالت اکسترکت پودر |
مالت اکسترکت آگار |
مالت آگار |
مالونات براث |
میلک آگار |
M17 broth |
M17 Agar Base |
مولر هینتون براث |
مولر هینتون آگار |
اورنج سرم آگار |
NNN Modified 100 |
نوترینت براث |
نوترینت آگار |
نیترات براث |
پپتون واتر |
پپتون باکتریولوژیکال |
PA Broth |
PSE Agar |
Oat Meal Agar |
پتیتو دکستروز آگار |
پلیت کانت آگار |
Phenylanine Agar |
فنل رد براث بیس |
فنل رد آگار بیس |
پروتئوز پپتون |
سودوموناس آگار پی |
سودوموناس آگار اف |
PPLO Agar |
PPLO Broth |
رز بنگال آگار |
RVS Medium |
Eugonic LT Broth |
Ringer Salt Solution Powder |
PE2 Medium |
سابرود مدیوم فلوید براث |
اسکیم میلک آگار |
SS Agar |
SPS Agar |
SIM Medium |
تترا تیونات براث |
استارچ آگار |
سیمون سیترات آگار |
سلنیت سیستئین براث |
سلنیت اف براث |
تریپتون سویا آگار |
تریپتون واتر |
تریپتون |
تریپل شوگر آیرون آگار |
تمیتو جویس آگار |
XLD Agar |
ویولت رد بایل آگار |
اوره براث |
اوره آگار |
تریپتون سویا براث |
پپتون واتر بافر دار |
راپاپورت مدیوم |
BG Agar |
SPS |
EC Broth |
اوره براث |
قرص رینگر |
مانیتول سالت آگار |
لایزین آیرون اگار |
لوریل سولفات |
سفیر آزما کیان، مرجع فروش محیط کشت 02166074277
فروش محیط کشت | خرید محیط کشت | شرکت سفیر آزما کیان
محیط کشت | خرید محیط کشت | فروش محیط کشت | ارزان | اصل | اورجینال | 09357007743
راهنمای خرید محیط کشت و انواع محیط کشت؛ با توجه به اهداف و به منظور صرفه جویی در وقت و کاهش هزینه های محقق، بیش از 200 نوع محیط کشت آماده مصرف وجود دارد که پس از انجام تست های کنترل کیفی درانواع پلیت ها ،لوله ها به صورت مایع و جامد تهیه و در بازار عرضه میگردد.
راهنمای خرید محیط کشت
برای خرید محیط کشت باید انواع و کارایی انها را بشناسیم، به طور کلی محیط های کشت در صنایع زیر کاربرد دارند:
محیط کشت آزمايشگاه هاي تشخيص طبي
محیط کشت آزمايشگاه هاي كنترل كيفي صنايع غذايي
محیط کشت آزمايشگاه هاي كنترل كيفي صنايع داروسازي
محیط کشت آزمايشگاههاي آب ومحيط زيست
محیط کشت آزمايشگاههاي تحقيقاتي دانشگاه ها
در این مطلب ما قصد داریم که برای ارائه راهنمای خرید محیط کشت به صورت جامع، چند مثال از انواع محیط کشت و نحوه کاربرد آن ها برای شما بیاوریم. در صورتی که این مطلب برای شما کافی نبود، می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید تا به شما در انتخاب محیط کشت مورد نیازتان کمک کنند. برای مشاهده اطلاعات تماس اینجا کلیک کنید.
پس از مطالعه راهنمای خرید محیط کشت، در صورت تمایل به خرید محیط کشت و کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، با ما تماس بگیرید.
راهنمای خرید محیط کشت
Blood agar:
محیط کشت عمومی است که به منظور تکثیر و جدا سازی باکتری های بیماریزا بخصوص باکتری هایی که برای رشد به مواد مغذی احتیاج دارند بکار می رود. . بعلاوه در این محیط وجود همولیزین در باکتری ها را نیز می توان مورد بررسی قرار داد.
محیطکشتآگارشکلاته (Chocolate agar):
در این محیط کشت چون از خون دفیبرینه گاو استفاده شده برای رشد باکتری های نظیر هموفیلوس و نایسریاها که نیاز بیشتری به مواد غذایی آماده دارند مناسب می باشد.
E.M.B ائوزینمتیلنبلوآگار:
نوعي محیط کشتی است كه براي تشخیص و جداسازي باكتري هاي میله اي روده اي گرم منفي استفاده مي شود. در واقع ائوزین متیلن بلو آگار مانع از رشد باكتري هاي گرم مثبت مي شود.ولی برخی گرم مثبت ها مانند استافیلوکوک های کواگوالز مثبت و برخی مخمر ها )کاندیدا آلبیکنس) می توانند در این محیط رشد کنند.
محیطکشتبریلیانتگرینآگار (Brilliant green agar):
محیطی است انتخابی و برای جداسازی گونه های سالمونلا استفاده میشود. این محیط از رشد بسیاری از باکتری های روده ای (انتروباکتریاسه) به جز سالمونلا جلوگیری می نماید. در صورتی که E coli، کلبسیلا و پروتئوس و سایر انترو باکتریاسه ها رشد نمایند، به دلیل اینکه قند لاکتوز و یا سوکروز و یا هر دو را تخمیر می نمایند و تولید اسید می کنند، در مجاورت معرف رنگی فنل رد به رنگ زرد در می آیند. در صورتی که باکتری های لاکتوز منفی مانند سالمونلا رشد نمایند، به دلیل عدم تخمیر قند در مجاورت معرف، محیط به رنگ ارغوانی در می آید.
Hektoen Enteric agarهكتونانتریکآگار:
محیطي انتخابي براي جداسازي و ترمیم نمونه هاي مدفوعي متعلق به باكتري هاي روده اي به ویژه سالمونلا و شیگلا است. این محیط باكتري هاي تخمیركننده لاکتوز را از آنهایي كه نمي توانند از تخمیر لاکتوز ، اسید تولید كنند با ایجاد رنگ زرد – نارنجي روي محیط مناسب در حضور شاخص pH متمایز مي كند .
Macconkey agarمکكانكيآگار:
محیطی جامد براي متمایز كردن جمعیت زیادي ازمیكروبها است.این محیط اهمیت كاربردي زیادي در شناسایي تخمیركننده هاي لاكتوز، پاتوژن هاي روده اي گرم منفي دارد.
محیطکشتسابوردکستروزآگار sabouraud dextrose agar:
محیط انتخابی برای تکثیر قارچ ها می باشد، اما بسیاری از باکتری ها نیز در این محیط رشد می کنند. انتخابی بودن این محیط برای قارچ ها بر اساس PH پایین و همچنین مواد غذایی ناچیز این محیط می باشد.
شما در حال مطالعه راهنمای خرید محیط کشت و انواع آن می باشید.
mannitol salt agar test:
این محیط انتخابی براي تمایز استافیلوكوكهاي پاتوژن مانیتول سالت آگار است. غلظت بالاي نمک در این محیط مانع از رشد بیشتر میكروارگانیسمها مي شود.نه تنها استافیلوكوک هاي پاتوژن مي توانند در این محیط رشد كنند.
mueller hinton agar:
این محیط به عنوان یک محیط مغذی پایه برای بررسی آنتی بیوگرام مناسب است برای تهیه این محیط پس ازحل نمودن پودر دهیدراته محیط درآب مقطر و اتوکلاو نمودن , محیط را در پلیت های استریل تقسیم نمایید.
shigelle agar SS,agar Salmonella:
ین محیط از رشد باکتریهای گرم مثبت و بسیاری از باکتریهای گرم منفی جلوگیری می کند و به عنوان یک محیط انتخابی برای جداسازی سالمونلا و شیگلا بخصوص از نمونه مدفوع بسیار مناسب است.
Lysine iron agar:
از این محیط برای بررسی توانایی باکتری در دکربوکسیالسیون و دآمیناسیون لیزین استفاده می شود.محیط مزبور را پس از تهیه در لوله های استریل تقسیم نموده و لوله را به صورت شیب دار قرار دهید تا محیط به آرامی سرد و منجمد شود.
راهنمای خرید محیط کشت
محیطکشت Cooked meet:
این محیط کشت به دلیل داشتن پارافین، باعث رشد باکتری های بی هوازی می گردد. این محیط کشت محیطی مغذی و غنی برای باکتری های بی هوازی مانند کلستریدیوم است. این محیط معرف خاصی نداشته و هدف ایجاد محیط کشت مناسب برای باکتری های بی هوازی است. بعد از رشد باکتری برای تفریق باید بر روی محیط های افتراقی با شرایط بی هوازی جهت تشخیص باکتری مورد نظر پرداخت.
TSI, Triple sugar iron agar:
این محیط حاوی سه قند گلوگز و لاکتوز و سوکروز است با این تفاوت که میزان گلوگز آن 1%میزان دو قند دیگر است.علاوه بر این قند ها این محیط حاوی پپتون ,تیو سولفات,آهن,آگار,بافر و معرف فنل رد است.روش کشت در این محیط به صورت عمقی و خطی است. و از این محیط برای نشان دادن تخمیر قند ها و تولید H2S,CO2 استفاده می شود.
S I M.Medium:
محیطی نیمه جامد که از این محیط برای بررسی حرکت باکتری, توانایی احیای گوگرد و تولید SH2, تست اندول استفاده می شود.
این مطلب با عنوان راهنمای خرید محیط کشت به شما کمک می کند که دیدی بازتر در مورد انتخاب محیط های کشت داشته باشید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد فروش محیط کشت، اینجا کلیک کنید.
محیطکشتسیمونسیتراتآگار Simmons Citrate agar:
برای تعیین قدرت باکتری در استفاده از سیترات به عنوان تنها عامل کربندار موجود در محیط میباشد. باکتری هایی که قادر به رشد در این محیط باشند در حقیقت توانسته اند از سیترات که تنها عامل کربن دار در محیط است استفاده کنند و در نتیجه در مجاورت معرف رنگی بروموتیمول بلو به رنگ آبی در می آیند. در غیر این صورت به علت عدم رشد باکتری و عدم تغییر رنگ محیط آزمایش سیترات منفی است.
محیطکشتفلچر Fletcher’s medium:
این محیط برای جداسازی و نگهداری لپتوسپیراها بکار می رود. پس از استریلیزه کردن و خنک نمودن محیط، به آن ۸۰ میلی لیتر سرم خرگوش استریل اضافه نموده، سپس به مقدار ۷–۵ میلی لیتر در لوله های استریل ریخته به مدت ۳۰ دقیقه در حرارت ۵۶ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا عامل مکمل موجود در سرم غیر فعال گردد.
برای جداسازی لپتوسپیرا، نمونه های خون–ادرار و نسج مشکوک را در این محیط کشت داده و در حرارت ۲۹ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ روز انکوبه می نماییم. متناوبا از کشت گسترش تهیه کرده و بوسیله میکروسکوپ با زمینه تاریک کشت را کنترل می نماییم.
تستکاتالازCatalase test:
با استفاده از این تست می توان وجود آنزیم کاتالاز را در باکتری مشخص نمود. در صورتی که باکتری واجد آنزیم کاتالاز باشد، با اضافه کرن آب اکسیژنه به کلنی برداشته شده باکتری بر روی لام، واکنش انجام شده به صورت تولید آب و اکسیژن بوده که به صورت حباب هایی نمایان می گردد. در صورتی که باکتری فاقد آنزیم کاتالاز باشد، بعد از اضافه نمودن آب اکسیژنه، هیچ گونه تغییری در تولید حباب حاصل از تجزیه آب اکسیژنه به آب و اکسیژن ایجاد نمی گردد و در نهایت باکتری کاتالاز منفی می باشد.
آزمایشکواگولازCoagulase test:
با استفاده از این آزمایش می توان وجود آنزیم کواگولاز در باکتری استافیلوکوک اورئوس را مشخص نمود. آنزیم کواگولاز آنزیمی است که باعث لخته شدن پلاسمای سیتراته خرگوش می شود. با توجه به اینکه سیترات ماده ضد انعقاد می باشد، اما کواگولاز می تواند حتی در حضور ماده ضد انعقاد، پلاسما را لخته نماید. (فیبرینوژن را به فیبرین تبدیل نماید.)
راهنمای خرید محیط کشت
تستاکسیداز :Oxidase test
قطره معرف اکسیداز (محلول آبی تترامتیل–فسفات–فنیل آلانیل دی هیدروکلراید) را روی یک کاغذ صافی در یک پلیت قرار داده (قطرات روی کاغذ صافی خشک شوند) و میکروب مورد آزمایش را با یک سیم پلاتینیوم Platinium wire برداشته و آن را روی کاغذ آغشته به معرف اکسیداز گسترانیده و واکنش مثبت در مدت ۱۰ ثانیه بصورت ایجاد رنگ سیاه مایل به صورتی مشاهده می گردد.
محیطکشت (Oxidative Fermentative) OF):
با کشت باکتری در این محیط می توان مشخص نمود که استفاده باکتری از کربوهیدرات از طریق اکسیداسیون یا از طریق تخمیر صورت کرفته است. این محیط را در دو قسمت، یکی حاوی پارافین و دیگری فاقد پارافین تهیه نموده و از نمونه در هر دو محیط کشت می دهیم. در صورتی که باکتری تنها از طریق اکسیداسیون قند را مورد استفاده قرار دهد.
محیطکشتژلاتین Gelatin medium:
این محیط به منظور تعیین فعالیت پروتئولیتیکی باکتری ها می باشد. باکتری های پروتئولیتیک همیشه باکتری ها را ذوب می کنند. در صورتی که کشت ژلاتین در انکوباتور ۳۷ درجه سانتی گراد قرار داده شود، باید قبل از قرائت لوله های حاوی کشت ژلاتین را در دمای یخچال ۴ درجه به مدت ۱۵ دقیقه قرار داده، در صورتی که باکتری آنزیم ژلاتیناز را داشته باشد، لوله های کشت ژلاتین پس از انکوباسیون در یخچال به صورت مایع خواهند بود. در غیر اینصورت باکتری فاقد آنزیم ژلاتیناز می باشد.
راهنمای خرید محیطکشتمتیلرد–وژوسپروسکار:
این محیط کشت ملاک آزمایشی می باشد برای تفکیک مسیرهای تخمیر گلوکز و نهایتا ایجاد ترکیبات اسیدهای آلی بوتاندیول یا بوتیلن گلایکول بوده که از این آزمایش در تفکیک و تشخیص کلی فرم ها از هم مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در تمایز بین استافیلوکوک و میکروکوک و گونه های آن از این محیط استفاده می شود.
راهنمای خرید محیط کشت
Bile Esculine agar:
این محیط به علت دارا بودن اسکولینو صفرا برای شناسایی انتروکوک از سایراسترپتوکوک ه ابسیارمناسب است. دراین محیط صفرا به برخی از استرپتوکوک ها ازجمله انتروکوک اجازه رشد می دهد و باعث لیز بسیاری از استرپتوکوک ها می شود و در صورتی که باکتری قادر به هیدولیز اسکولین باشد گلوکز و اسکولتین (یک مولکول الکلی می باشد) آزاد می شود سپس اسکولتین با یون فریک موجود در محیط ایجاد کمپلکس سیاه رنگ می شود.
Mannitol Salt Agar:
این محیط یک محیط کشت انتخابی – افتراقی است ، حاوی ۵/۷ % نمک ، قند مانیتول و معرف PH فنل رد می باشد.
غلظت بالای نمک آن عامل انتخابی شدن محیط و عدم رشد بسیاری از باکتری ها می گردد .
اعضای استافیلوکوک قادر به رشد در این محیط اند.
S.aureus علاوه بر رشد میتواند با تخمیر مانیتول تولید اسید کند که باعث کاهش PH می شود . در PH اسیدی فنل رد از قرمز به زرد تغییر رنگ می دهد.
استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و ساپروفیتیکوس قادر به تولید اسید نیستند ، پس کلنی های قرمز تشکیل می دهند.
این امر سبب افتراق اورئوس از ساپروفیتیکوس و اپیدرمیدیس می شود .
osin Methylene Blue Agar:
یک محیط انتخابی – افتراقی حاوی مواد زیر است :
- پروتئین
- بافر
- متیلن بلو
- ائوزین
- کربوهیدرات های سوکروز و لاکتوز
رنگ های ائوزین و متیلن بلو مانع از رشد باکتری های گرم + شده و به باکتری های گرم – اجازه رشد می دهند.
لاکتوز و سوکروز منبع کربن اند و باکتری ها بر اساس توانایی تخمیر و عدم تخمیر لاکتوز از هم جدا می شوند . (سوکرز منبع کربن برای باکتری هاییست که لاکتوز را تخمیر نمی کنند ).
لاکتوز + (مثبت) ها کلنی تیره و لاکتوز – (منفی) ها کلنی شفاف تولید می کنند .
راهنمای خرید محیط کشت
Mac Conkey Agar:
این محیط ، یک محیط انتخابی – افتراقی است که سبب رشد انتروباکتریاسه و باکتری گرم – و افتراق لاکتوز + ها از لاکتوز – ها می شود . حاوی مواد زیر است :
- پروتئین
- نمک صفراوی
- کلرید سدیم
- لاکتوز
- کریستال ویوله
- قرمز خنثی
عمل انتخابی محیط مربوط است به کریستال ویوله و نمک صفراوی که مانع رشد گرم + ها می شوند.
آنها که لاکتوز + اند به رنگ قرمز صورتی اند که ناشی از تولید اسید از تخمیر لاکتوز و جذب آن توسط نوترال رد و بدنبال آن تغییر رنگ معرف به قرمز می باشد.
لاکتوز – ها کلنی بی رنگ ایجاد می کنند .
Triple Sugar Iron Agar ( TSI ):
این محیط برای شناسایی باسیل گرم – بر اساس توانایی تخمیر لاکتوز ، گلوکز و سوکروز و تولید SH2 می باشد . محیط حاوی مواد زیر است :
- ۱/۰% گلوکز ، ۱% لاکتوز ، ۱% سوکروز
- منبع سولفور
- کلرید سدیم
- پروتئین
- معرف SH2
- فنل رد
تخمیر قندها توسط میکروارگانیزم همراه با تغییر رنگ است .
باکتری تخمیر کننده گلوکز مقادیر فراوانی از اسید را تولید می کند و رنگ محیط را زرد رنگ می کند.
مواد قلیایی نیز در اثر دکربوکسیلاسیون اکسیداتیو پپتون تولید می شود.
این مواد قلیایی مقدار کم اسید تولید شده در سطح را که در اثر تنفس ایجاد شده خنثی می کند، اما نمی تواند مقدار فراوان اسید ته لوله را خنثی کند.
بنابراین بالای لوله قرمز و ته آن زرد است (K/A).
باکتری هایی که علاوه بر گلوکز می توانند لاکتوز و سوکروز را نیز تخمیر و تولید اسید کنند سبب زرد شدن کل لوله می شوند .( مقدار اسید تولیدی زیاد است ) (A/A).
عدم تغییر رنگ محیط نشاندهنده عدم تخمیر قندهاست که در این صورت احتمالا باکتری باسیل روده ای نیست (K/K).
تولید گاز همراه با ایجاد ترک و حباب در محیط است.
SH2 در نتیجه احیای تیوسولفات سدیم است. این گاز با سولفات آمونیوم فریک محیط ترکیب شده و رسوب سیاهی را ایجاد می کند .
KIA (کلیگر ایرون آگار) مشابه TSI است با این تفاوت که فاقد سوکروز می باشد.
برای فروش اینترنتی محیط کشت تماس بگیرید :
مشتریان ما
سفیر آزما کیان سال ها تجربه فعالیت در زمینه مواد شیمیایی و کیت تحقیقاتی دارد، مشتریان سفیر آزما کیان گواهی بر عملکرد شرکت در این سال هاست.
بهترین برند ها
سفیر آزما کیان وارد کننده و توزیع کننده برترین برند های دنیا از جمله سیگما الدریچ، مرک، ترموفیشر و ده ها برند دیگر در زمینه مواد شیمیایی و کیت تحقیقاتی می باشد.
با تشکر از طراحی سایت اراک
طراحی سایت اراک
اراک - خیابان جهرم - طراحی سایت اراک,
تلفن دوم: 09199631325
رایانشانی: m.ali.kianpoor@gmail.com
URL: https://webdesignarak.ir